כללי

Dealing with Picky Eaters: "Strategies and Ideas for Packing Lunches for Picky Eaters."

Mallard 7453748

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

הפוסט בבלוג מספק אסטרטגיות ורעיונות מקיפים לאריזת ארוחות צהריים לאוכלים בררנים. מטרתו לסייע להורים ולמטפלים ליצור ארוחות מאוזנות ומזינות שימשכו ילדים עם הרגלי אכילה סלקטיביים. הפוסט מתייחס גם לחששות ותפיסות מוטעות לגבי אכילה בררנית, ומציע טיפים מעשיים להפיכת הכנת הארוחה לפחות מלחיצה ומהנה יותר.

הבנת אכילה בררנית: האם זה רק שלב?

אכילה בררנית היא התנהגות נפוצה בקרב ילדים, שלעתים קרובות גורמת לתסכול ודאגה להורים. חשוב להבין שאכילה בררנית היא בדרך כלל רק שלב ולא בהכרח סימן לבעיה גדולה יותר.

  • 1. שלב התפתחותי:
    אכילה בררנית היא לרוב חלק נורמלי מהתפתחות הילד. פעוטות וילדים צעירים בוחנים את חוש הטעם והמרקם שלהם, וזה נפוץ שהם מהססים או מתנגדים לנסיון מזונות חדשים. שלב זה מגיע בדרך כלל לשיא סביב גיל שנתיים עד שלוש ומשתפר בהדרגה ככל שהם מתבגרים.
  • 2. רגישויות חושיות:
    לחלק מהילדים יש רגישויות חושיות שתורמות להרגלי האכילה הבררניים שלהם. הם עשויים להיות רגישים יותר למרקמים, ריחות או טעמים מסוימים, מה שמקשה עליהם לנסות מזונות חדשים. הבנה וכיבוד העדפות החושיות שלהם יכול לעזור במציאת חלופות מתאימות ולהרחיב בהדרגה את בחירת המזון שלהם.
  • 3. שליטה ואוטונומיה:
    אכילה בררנית יכולה להיות גם ביטוי לרצון של הילד לשליטה ואוטונומיה. כשהם גדלים ומתפתחים, ילדים שואפים להצהיר על עצמאותם, והאוכל יכול להפוך לשדה קרב להצהרת העדפותיהם. חיוני להורים לספק סביבה מובנית ותומכת המעודדת הרגלי אכילה בריאים ובמקביל מאפשרת לילד לשלוט במידת מה על בחירת המזון שלו בגבולות סבירים.

 

אמנות ההצגה: האם האופן שבו האוכל נראה יכול לשנות?

הצגת המזון ממלאת תפקיד מכריע בפיתוי אכלנים בררנים ובעידודם לנסות מאכלים חדשים. ילדים נמשכים לעתים קרובות לארוחות מושכות מבחינה ויזואלית, וקצת יצירתיות במצגת יכולה לסייע רבות בשינוי תפיסת האוכל שלהם.

בראש ובראשונה, ארוחות צבעוניות ומושכות חזותית נוטות יותר למשוך את תשומת ליבו של הילד. שילוב של מגוון פירות וירקות תוססים בצורות ובגדלים שונים יכול להפוך את הארוחה למושכת יותר מבחינה ויזואלית. לדוגמה, סידור פירות חתוכים בצורת פרצוף סמיילי או שימוש בחותכני עוגיות ליצירת צורות כיפיות מסנדוויצ'ים יכולים להפוך את הארוחה למרגשת יותר עבור אכלן בררן.

בנוסף, המצגת יכולה לכלול גם יצירת סביבה מעוררת חזותית. שימוש בצלחות, קערות וכלים צבעוניים יכול להפוך את חווית האוכל למהנה יותר עבור ילד. הנחת פריטי מזון בתאים נפרדים של קופסת בנטו או שימוש במיכלים קטנים למטבלים ורטבים יכולים להפוך את הארוחה לאינטראקטיבית יותר ומושכת מבחינה ויזואלית.

גם שיתוף הילדים בתהליך ההכנה יכול לעשות את ההבדל. לאפשר להם להשתתף בסידור האוכל על הצלחת או ליצור אומנות אוכל משלהם יכול להגביר את העניין והנכונות שלהם לנסות מאכלים חדשים. תחושת בעלות ומעורבות זו יכולה לגרום להם להיות פתוחים יותר לרעיון לנסות מאכלים שונים.

"מגוון הוא התבלין של החיים" - הצגת מאכלים חדשים לבררנים

הצגת מזונות חדשים לאוכלים בררנים יכולה להיות משימה מאתגרת, אך היא חיונית לבריאות ולהתפתחות הכללית שלהם. על ידי שילוב של מגוון מזונות בתזונה שלהם, אוכלים בררנים יכולים להרחיב את החך ולגלות טעמים ומרקמים חדשים. הנה כמה אסטרטגיות שיעזרו להציג מזונות חדשים לאוכלים בררנים:

  • 1. חשיפה הדרגתית:
    התחל בהחדרת כמויות קטנות של מזונות חדשים לצד אהובים מוכרים. גישה הדרגתית זו מאפשרת לאוכלים בררנים להתרגל לאוכל החדש מבלי להרגיש מוצף. זה עשוי לקחת כמה ניסיונות לפני שהם מוכנים לנסות את זה, אז סבלנות היא המפתח.
  • 2. הכנות מהנות ויצירתיות:
    הפכו מאכלים חדשים למושכים יותר על ידי הצגתם בדרכים מהנות ויצירתיות. לדוגמה, אתה יכול לחתוך פירות וירקות לצורות שונות, ליצור אמנות אוכל, או אפילו לעשות משחק מניסיון של מאכלים חדשים. על ידי הפיכת החוויה למהנה, אוכלים בררנים עשויים להיות פתוחים יותר לנסות משהו חדש.
  • 3. ארוחות משפחתיות ומודל לחיקוי:
    לאכילה משותפת כמשפחה יכולה להיות השפעה חיובית על אכלנים בררנים. כשהם רואים את הוריהם ואחיהם נהנים ממגוון מאכלים, זה יכול לעודד אותם לעשות את אותו הדבר. תהיו מודל לחיקוי בכך שתנסו בעצמכם מאכלים חדשים והבעו את ההנאה שלכם מטעמים שונים. הימנע ללחוץ או להכריח אותם לאכול, מכיוון שהדבר עלול ליצור אסוציאציות שליליות לאוכל.

 

איזון צרכים תזונתיים: כיצד נוכל להבטיח שהאוכלים הבררניים שלנו מקבלים את הרכיבים התזונתיים הנכונים?

לאוכלים בררנים יש לרוב מגוון מצומצם של מזונות שהם מוכנים לאכול, מה שעלול להפוך את זה למאתגר להבטיח שהם מקבלים את כל אבות המזון הדרושים לגדילה ולהתפתחות שלהם. עם זאת, עם קצת תכנון אסטרטגי ויצירתיות, אפשר לאזן את הצרכים התזונתיים שלהם. להלן שלוש אסטרטגיות מפתח שכדאי לקחת בחשבון:

  • 1. מיקסום מזונות צפופים בחומרים מזינים:
    התמקד בשילוב מזונות עתירי רכיבים תזונתיים בארוחות של האוכל הבררן שלך. מדובר במזונות המספקים כמות גבוהה של רכיבי תזונה חיוניים ביחס לתכולת הקלוריות שלהם. דוגמאות כוללות פירות, ירקות, חלבונים רזים כמו עופות או טופו, דגנים מלאים וחלופות חלב או חלב. על ידי הכללת מזונות אלה, אתה יכול להבטיח שהאוכל הבררן שלך מקבל את הוויטמינים, המינרלים והחלבון הדרושים להם.
  • 2. תוסף תזונה:
    במקרים מסוימים, אכלנים בררנים עשויים לדרוש תוסף תזונה כדי להשלים את החסר בתזונה שלהם. שוחח עם רופא הילדים של ילדך או עם דיאטנית רשומה כדי לקבוע אם יש צורך במולטי ויטמין או תוספי תזונה אחרים. הם יכולים להדריך אותך לגבי המינון המתאים ולהבטיח שכל תוספי מזון בטוחים ומתאימים לגיל ולצרכים הספציפיים של ילדך.
  • 3. התגנבות לחומרים מזינים:
    אסטרטגיה נוספת שכדאי לשקול היא מציאת דרכים יצירתיות להגניב חומרים מזינים לתוך הארוחות של האוכל הבררן שלך. לדוגמה, אפשר לטהר ירקות ולהוסיף אותם לרטבים, מרקים או שייקים. אפשר גם לשלב ירקות מגוררים במנות כמו קציצות או המבורגרים. בדרך זו, יכול להיות שהאוכל הבררן שלך אפילו לא מבין שהם צורכים ירקות. בנוסף, שקול להשתמש בחלופות בריאות יותר עבור מזונות מוכרים, כגון שימוש בקמח מלא לאפייה או החלפת פסטה רגילה לפסטה מדגנים מלאים. השינויים הקטנים הללו יכולים לתרום לתזונה מאוזנת ומזינה יותר לאוכל הבררן שלכם.

 

התמודדות עם אכלנים בררנים יכולה להיות משימה מאתגרת, אך עם סבלנות, יצירתיות והבנה טובה של הצרכים התזונתיים של ילדים, היא הופכת לניתנת לניהול. זכרו, כל ילד הוא ייחודי ומה שעובד עבור אחד לא יכול לעבוד עבור אחר. המשיכו להתנסות עם שילובי מזון, מצגות ואסטרטגיות שונות עד שתמצאו מה הכי מתאים לילדכם. מעל לכל, ודא ששעת הארוחה תישאר חוויה חיובית ונטולת מתחים עבורך ועבור ילדך.

 

ניתן למצוא קופסאות אוכל באתר שרוליק 

 

תפריט נגישות אתר